الگو بودن حضرت رسول (ص) برای انسانها، بدون هیچ تردیدی از سوی خداوند تایید شده است. به همین دلیل، امت محمدی باید ایشان را الگوی خویش در تمام کردارشان قرار دهند. یکی از عادات این الگوی نمونه، معطر بودن ایشان است.
امام کاظم (علیهالسلام) میفرماید: شایسته است که مرد، هر روز از بوی خوش استفاده کند و ...
رسول خدا (صلّیالله علیه و آله و سلم) میفرماید: دوستم جبرئیل به من گفت: یک روز در میان خود را معطر ساز و این کار در روزهای جمعه ترک نشود.
رسول خدا به علی (علیهالسلام) فرمود: یا علی، بر تو باد که هر جمعه خود را خوشبو کنی، زیرا این عمل از سنّت من است و تا زمانی که بوی آن از تو نمایان باشد برایت حسنه مینویسند. عثمان بن مظعون به رسول خدا عرض کرد: میخواهم استفاده از عطر [و چند چیز دیگر] را کنار بگذارم. رسول خدا فرمود: عطر را کنار نگذار، زیرا فرشتگان بوی خوش م?من را میبویند، بنابراین دستکم در روز جمعه از بوی خوش استفاده کن.
امام صادق (علیهالسلام) فرمود: برای رسول خدا (صلّیالله علیه و آله و سلم)، مشکدانی از قلع بود که پس از هر وضو، بلافاصله آن را به دست گرفته، خود را خوشبو میساخت.
نکته: در آداب وضو گرفتن وارد شده است که پس از اتمام وضو، بوی خوش استعمال کنی تا علاوه بر طهارت معنوی، ظاهرت نیز خوشبو باشد.
امام صادق (علیهالسلام) میفرماید: (اَنَّ الصَّلوةَ مُتَطَیِّب اَفضَلُ مِن سَبعینَ صَلاةً به غیرِ طَیِّب) دو رکعت نماز با عطر، بهتر از هفتاد رکعت نماز کسی است که عطر نزده است.
امام خمینی (ره) همیشه هنگام نماز از عطر و بوی خوش استفاده میکردند و شاید بدون بوی خوش، به نماز نایستاده بودند. حتی در نجف هم که نماز را در پشت بام منزل میخواندند، همیشه عطری به همراه خود میبردند.
امام صادق (علیهالسلام) میفرمایند: دو رکعت نماز با عطر، بهتر از هفتاد رکعت نماز کسی است که عطر نزده است.
امام صادق (علیهالسلام) هرگاه روزه داشت، به خود عطر زده میفرمود: (الطیب تحفة الصائم) بوی خوش، تحفهی روزهدار است. امام صادق (علیهالسلام): هر که در حال روزه، اولِ روز خود را با عطری خوشبو کند، هیچگاه عقل خود را از دست نمیدهد. نکته: یعنی تندخویی که از لوازم گرسنگی و تشنگی است، به سبب بوی خوش از او دور میگردد.
امام صادق (علیهالسلام) میفرماید: هر کس در روز اول ماه رمضان یک کف گلاب به صورت بریزد، در آن روز از خواری و پریشانی، ایمن گردد و هر که یک کف گلاب به سرش بریزد، در آن سال از مرض سرسام ایمنی یابد.
از جمله آداب زیارت این است که زوار محترم به هنگام زیارت، لباس تمیز و مناسب بپوشند و خود را خوشبو کنند و ...
امام صادق (علیهالسلام) برای نوروز اعمالی را به معلیبنخنیس آموخت و به او فرمود: چون روز نوروز شود، غسل کن و خود را کاملاً خوشبو کن.
حضرت رسول (صلّیالله علیه و آله و سلم) هنگام مسافرت، شش چیز را با خود همراه داشت: شیشهی عطر، آینه، شانه، مسواک، سرمهدان، قیچی.
امام خمینی (ره) در حالی که در بیمارستان بستری بودند و سرم به ایشان وصل بود هم مستحبات زیر را ترک نکردند: تلاوت قرآن، شانه، عطر و ...
پیامبر (ص) میفرمایند: هرگاه به یکی از شما گلی دادند، پس آن را ببوید و بر چشمانش بگذارد که آن از بهشت است، پس هرگاه گلی به شما هدیه دادند، آن را رد نکنید.